Nova sezona u kikindskom Narodnom pozorištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 13:23

Nova sezona u kikindskom Narodnom pozorištu

Izvođenjem predstave „Buba u uhu“, u petak, 24. septembra u kikindskom Narodnom pozorištu počinje nova sezona. I u novoj sezoni treba se izboriti sa starim problemom – kovidom, ali se svi nadaju najboljem. Tako se planira – od gostovanja u zemlji i inostranstvu, do premijere predstave „Laža i paralaža“, koja je najavljena za 13. novembar.

Svi problemi koje je izavao virus kovida 19 nisu, naravno, mimoišli ni teatar, pa je u proteklih godinu i po dana, ansambl kikindskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pozorišta igrao predstave pred publikom samo tokom tri meseca. Sada u kikindskom teatru s velikim nestrpljenjem očekuju novu, nadaju se bolju sezonu.

„Mi smo puni entuzijazma, elana i planova. Imamo dosta gostovanja i u inostranstvu i u Srbiji. Krajem oktobra gostujemo u Živinicama, na tamošnjem festivala, a nakon toga gostujemo i u Tuzli. Nadam se da će se sve to realizovati, da će se desiti, da nas opet nešto ne sputa i da će ovo biti bolja sezona od prethodne dve“, kazala je Bojana Marić, PR i marketing menadžer kikindskog Pozorišta.

„S obzirom da smo godinu i po dana bili pod korom, kada su počele probe svi smo puni entuzijazma, sa takovom radošću i posvećenošću radimo da je to neverovatno. Svi, ali apsolutno svi se radujemo i jedva čekamo da vidimo ljude u sali“, saopštio je Vladimir Maksimović, glumac kikindskog Pozorišta.

U trenutnim okolnostima, glumci imaju još jednu obavezu:

„Ako se neko razboli, to onda menja sve. Sad smo u situaciji da svako od nas mora znati svačiju ulogu, da se desi uzskakanje u bilo kom trenutku. Jer, predstava mora da se desi“, rekao je Vladimir Maksimović, glumac kikindskog Pozorišta.

Premijera "Laže i paralaže", komedije Jovana Sterije Popovića, u režiji Stevana Bodrože, bila je planirana u kikindskpm teatru za septembar, ali je ipak pomerena za 13. novembar.

Sve preventivne epidemiološke mere, smanjen broj posetilaca u pozorišnoj sali biće neophodni i tokom predstojeće sezone, kako bi publika bezbednije uživala u omiljenim predstavama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.