Nova knjiga Petera Handkea Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 10:04

Nova knjiga Petera Handkea "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima"

Od nobelovca Petera Handkea u knjižare je stigao roman „Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima“, priča o poetskom preobražaju, o oslobođenju središta čovekove prirode, tog „neiskorenjivog otpora“, bez kojeg nema ničeg osim „večito bezdušnog bića“, saopštavaju iz IK "Laguna".

"U zemlji se za tog voćara govorilo da je posednut, i to „ne samo jednim nego raznim, mnogim, čak bezbrojnim demonima“. Preko dana on se šeta mestom, govori tiho nemuštim jezikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponekad urla i plaši seljane svojim uvredama, tiradama, proročanstvima. Noći provodi u svom šatoru pored groblja. Jedino se njegova sestra brine o njemu, roditelji odavno više nisu živi. Ona ga posmatra kako priča sa životinjama i ne može da poveruje da anđeoska pesma koju čuje dolazi iz njegovog grla.

Tog dana sestra ga je pratila do jezera na čijoj se suprotnoj obali nalazi druga zemlja. Nekoliko muškaraca je upravo izvlačilo ribarski čamac, jedan od njih ga je pogledao kako ga „nikad niko nije pogledao“ – i demoni su smesta izašli iz njega". „Tako sam se oslobođen svojih demona… zaputio u drugu zemlju na drugoj strani jezera“, zapisuje Handke u romanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stigao novi Handkeov roman "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima"

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2021

U knjižare u Srbiji stigao je novi roman nobelovca Petera Handkea "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima" koji govori o poetskom preobražaju, oslobođenju središta čovjekove prirode, tog neiskorjenjivog otpora, bez kojeg nema ničeg, osim vječito bezdušnog bića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.