Nigdina Jasne Višnjić u SKC-u

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 06:02

"Nigdina" Jasne Višnjić u SKC-u

Brojni izložbeni prostori širom Srbije počeli su da rade, a među njima je i beogradski Studentski kulturni centar. U Velikoj galeriji otvorena je izložba "Nigdina", slikarke Jasne Višnjić.
Čitanje slika počinje od poruka koje nose njihovi nazivi: u "Balansu" i "Iza scene", između "Ambisa" i "Lamenta", subjektivnih doživljaja i religijskog nasleđa civilizacija, Jasna Višnjić likovnom kompozicijom stvara sklad između apstraktnih oblika i nagoveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudskih i životinjskih figura.

"To su tri ciklusa koji su nastali od 2018. do početka ove godine. Oni su potpuno različiti u nekom smislu, ali ih prožima ista ideja, a to su moja razmišljanja o religiji i filozofiji", kaže Jasna Višnjić.
Melanholični ton obojio je cikluse "Nigdine" u kojima su svet prirode i svet kulture neodvojivi.
"Tonovi su različiti, ali i dalje držim isti stil u slikarstvu. Uglavnom su apstrakcije u pitanju, tako da to dozvoljava posmatraču da doživi sliku na svoj način", napominje Višnjićeva.
U "Srećnoj galeriji" SKC-a može se videti tradicionalna izložba u ciklusu ''Afirmacija mladih'', a svoje radove predstavljaju studenti Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.