Ne gledajte tu antisemitsku seriju VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne gledajte tu antisemitsku seriju" VIDEO

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozvao je Izraelce da bojkotuju TV Kanal 12 zbog uloge u produkciji HBO serije "Naši momci" (Our Boys), koju je označio kao antisemitsku.

On je na Fejsbuku napisao da bi Izraelci trebalo da prestanu da gledaju program na tom kanalu "jer je izabrao", kako je rekao, da ocrni Izraelce u svetu "lažima protiv države Izrael".

Serija "Naši momci" je priča o jezivom ubistvu arapskog tinejdžera 2014. godine. Njega su ubili jevrejski ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon otmice i ubistva trojice Izraelaca, učenika verske škole na Zapadnoj obali.

Ta ubistva izazvala su niz incidenata koja su na kraju dovela do 50-dnevnog rata u pojasu Gaze između izraelske vojske i Hamasa.

Serija, napravljena u saradnjih izraelskih i palestinskih autora, kontroverzna je u Izraelu jer se usredsredila na ubistvo Arapina, a ne ono što mu je prethodilo.

Netanjahu inače stalno kritikuje Kanal 12 da navodno isuviše važnosti pridaje korupcionaškim slučajevima za koje je on osumnjičen i preti mu optužnica.

On je svoje kritike usmerio na određene novinare, a posebno Gaja Pelega, sudskog izveštača koji je objavio sve što je procurilo u javnost u slučajevima protiv Netanjahua.

Netnjahuova konzervativna partija Likud je rekla da su premijerovi advokati poslali pismo Kanalu 12, Pelegu i javnom servisu da provere navodno namerno pogrešno intepretiranje transkripta u cilju da se nanese šteta premijeru.

Izraelski premijer je danas oštro kritikovan zbog poziva na bojkot TV kanala, u sklopu svog predizbornog napada na medije, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.