Nastavljaju se pripreme za Venecijanski filmski festival, smanjen broj filmova

Izvor: Beta, 07.Jul.2020, 16:52

Nastavljaju se pripreme za Venecijanski filmski festival, smanjen broj filmova

Nastavljaju se pripreme za održavanje 77. Venecijanskog filmskog festivala u septembru, ali sa izmenama zbog pandemije KOVIDA-19.Organizatori su saopštili danas da će broj filmova u glavnom takmičarskom delu biti manji nego obično, kao i da će neki biti prikazani napolju, a neki "virtuelno".Ako ga bude, to će biti prvi veći filmski festival od kada je pandemija takoreći zatvorila filmsku industriju sredinom marta.Direktor Festivala, Alberto Barbera, rekao je u saopštenju da je "izuzetno zadovoljan što Bijenale filma može biti održan sa minimumom smanjenja broja filmova i sekcija" i da će "znatan broj reditelja i glumaca doći sa svojim filmovima na Lido".Biće ipak izmedju 50 i 55 filmova u zvaničnoj selekciji koja će biti objavljena 28. jula, a prikazivanja će biti i na uobilajenim mestima, i u dve otvorene arene (Djardini dela Bijenale i klizalište na Lidu), uz zdravstvene mere.Festival će sekciju Virttulne realnosti emitovaati onlajn i odustati od sekcije "Skonfini", gde se prikazuju manji i žanrovski filmovi.Glumica Kejt Blanšet predsedavaće glavnim žirijem Festivala koji je planiran od 2. do 12. septembra.Predstavnici medija iz zemalja pogodjenih restrikcijama putovanja će virtuelno moći da prate konferencije za novinare, rekao je Barbera."Ne zaboravljajući mnogobrojne žrtve poslednjih nekoliko meseci kojima će biti odata počast koju zaslužuju, prvi medjunarodni festival posle ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nastavljaju se pripreme za Venecijanski filmski festival, smanjen broj filmova

Izvor: Danas, 07.Jul.2020

Nastavljaju se pripreme za održavanje 77. Venecijanskog filmskog festivala u septembru, ali sa izmenama zbog pandemije KOVIDA-19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.