Naša pesnikinja objavila poeziju na špilu karata

Izvor: Blic, 13.Nov.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naša pesnikinja objavila poeziju na špilu karata

Pesnikinja Julija Marjanović Jovičić objavila je knjigu poezije pod imenom "Sutra dolazi danas" (Alma), a uz nju i špil od 32 karte na kojima se nalaze njeni izabrani stihovi.

Autorka navodi da žanr "poezija za sve mlade duhom" smatra kao ličnu novinu, a ideju "poezija na kartama" sprovela je u delo i tako unela novinu u književne tokove spojivši igru i poeziju.

- Najveća želja mi je da približim poeziju svkodnevnom životu jer je forma veoma zahvalna za ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubrzani 21. vek, a stihovima i pesmom su nekada momci osvajali ženska srca ali i takmičili se u recitovanju... To je bio prestiž i bogatstvo duha. Trebalo bi to i današnjoj omladini i svima nama - navodi Julija Marjanović Jovičić.

Autorka je diplomirani filolog i ovo je njena druga knjiga poezije. Zastupljena je u brojnim antologijama, a na beogradskom festivalu pisaca za decu “Vitezovo proleće” 2012. dobila je nagradu za pesnikinju godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.