Izvor: SEEcult.org, 03.Jun.2019, 03:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja na 64. Pozorju Hasanaginica, Mladenović najbolji reditelj

Predstava “Hasanaginica” Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz, u režiji Andraša Urbana, prema tekstu Ljubomira Simovića, proglašena je najboljom na 64. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, a nagradu za režiju, kao i 2018. godine, dobio je Kokan Mladenović za “Karolinu Nojber” Nebojše Romčevića, u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hasanaginica" najbolja predstava 64. Sterijinog pozorja

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2019

"Hasanaginica" po motivima drame Ljubomira Simovića, u režiji Andraša Urbana, najbolja je predstava 64. Sterijinog pozorja, odlučio je žiri kojim je predsedavao književnik Dževad Karahasan...Nagradu za režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu "Karolina Nojber"...Nagrada za najbolji tekst...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.