Na likovnoj koloniji u Banji Junaković 18 umetnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na likovnoj koloniji u Banji Junaković 18 umetnika

33. saziv Likovne kolonije ,"Kolut-Mandić" pod nazivom "Nevjesta" održava se i ove godine u Banji Junaković. Kolonija ima međunarodni karakter. Likovna kolonija "Kolut Mandić" okupila je ove godine osamnaest slikara iz četiri zemlje. Osim umetnika iz Srbije i Crne Gore, ove godine tu su i slikari iz Albanije i Rusije.

"Srbija je divna zemlja. Mi u Rusiji jako volimo Srbiju i njen narod. Kada sam došao počeli smo da slikamo video sam da su ovde sjajni umetnici, ali pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je reč o izuzetno dobrim i talentovanim ljudima", rekao je Vladimir Davidenko, umetnik iz Rusije.

Ljubomir Popadić iz Tivta deseti put je na koloniji, a njegovu sliku organizatori su iskoristili za temu ove kolonije.

"Uradio sam dve slike, a jedna od njih dve će biti na naslovnoj strani kataloga. Inače radni naslov kolonije je "Nevjesta" .To su slike koje radim u poslednje vreme, gde se pojavljuju devojke, pa imam "Nevjestu1", "Nevjestu 2", "Umjetnikovu nevjestu", veli Popadić

"Ove slike koje sam do sada dobio su me više nego zadovoljile ,jer kolonija osećam da predstavlja jedan od značajnijih segmenata likovne scene naše Srbije", kaže organizator kolonije Mišo Mandić.

Završna izložba kolonije zakazana je za sutra u 19 časova u Banji Junaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.