Izvor: Arte, 04.Dec.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kafi sa Goranom Bogdanom, Zoranom Todorovićem i Đorđem Miketićem

U sredu, 4.12. od 20h u Kulturnom centru Grad biće održan razgovor pod nazivom Na kafi sa...koji predstavlja zajednički projekat Centra za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i KC Grad.

U sredu, 4.12. od 20h u Kulturnom centru Grad biće održan razgovor pod nazivom Na kafi sa...koji predstavlja zajednički projekat Centra za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i KC Grad kojim organizatori nastoje da “privatne” diskurse kakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << su razgovori uz kafu predstave kao javne, sa idejom da se pokaže kako su ponekad zapostavljene teme iz privatnih komunikacija idejno značajnije i politički inovativnije od redukovanih i unapred zadatih specijalizovanih javnih nastupa i pripremljenih narativa.

Na kafi sa .... glumcem Goranom Bogdanom, vizuelnim umetnikom Zoranom Todorovićem i piscem i komunikologom Đorđem Miketićem će se, kako se to već na kafi i radi, pričati pomalo o svemu, muškim feminizmima i gde se oni tu vide, o političkoj/društvenoj participaciji žena, o tome da li je feminizam danas važan, i ako da, zašto i da li je za njihovo stvaralaštvo važno to što su muškarci, kakav im je odnos sa majkama, koje serije vole, na kojim pijacama pazare, koje kafane posećuju, koriste li javni prevoz, čitaju li vesti, poseduju li svoj recept za beogradski život.

Sa Goranom Bogdanom, Zoranom Todorovićem i Đorđem Miketićem razgovara Jelisaveta Blagojević, direktorka IPAK.Centra i profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.