NIS raspisao javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS raspisao javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala u Beogradu

Kompanija NIS je uz podršku grada Beograda raspisala javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“. Poziv za dostavljanje idejnih rešenja je otvoren od 8. do 20. decembra, a pravo prijave imaju svi pojedinci, kolektivi i grupe koji se bave vizuelnim stvaralaštvom i imaju prebivalište ili su registrovani na teritoriji Republike Srbije. Pobednik konkursa će biti nagrađen sa 120.000 dinara i njegov rad će biti izveden.

Javnim pozivom za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“, NIS u saradnji sa Gradom Beogradom želi da podrži razvoj savremenog stvaralaštva u oblasti vizuelne umetnosti, istovremeno oplemenjujući grad snažnom porukom namenjenom svim prolaznicima – stanovnicima i posetiocima Beograda.

Pobedničko rešenje će birati sedmočlani žiri, koji čine predstavnici kompanija NIS i Gasprom njeft, predstavnici lokalne samouprave Grada Beograda, kao i nezavisni članovi i stručnjaci u oblasti vizuelnih umetnosti.

Više informacija u vezi konkursa, pravila i prateće dokumentacije mogu se naći na staranici https://www.nis.eu/odrzivi-razvoj/odgovornost-prema-drustvu/zajednici-zajedno/potez-za-buducnost. Za dodatne infromacije, svi zainteresovani mogu da se obrate putem adrese murali@nis.eu ili na broj telefona + 381 60 51 69 228.

Ovim projektom NIS radi na unapređenju saradnje sa lokalnom zajednicom, podsticanju razvoja savremenog stvaralaštva u vizuelnim umetnostima, kao i promociji koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova. Čineći neočekivanu promenu, potezi umetnika čija je scena grad skreću pažnju, komentarišu i oplemenjuju okolinu, dajući novi život poznatim prostorima.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS raspisuje javni poziv za rešenje i izvođenje murala

Izvor: B92, 09.Dec.2017

Kompanija NIS je uz podršku grada Beograda raspisala javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“...Poziv za dostavljanje idejnih rešenja je otvoren od 8. do 20. decembra, a pravo prijave imaju svi pojedinci, kolektivi i grupe koji se bave vizuelnim...

Nastavak na B92...

Slogan za veći broj beba u zemlji

Izvor: OkRadio.rs, 10.Dec.2017, 09:58

Vranje - Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je javni poziv za izradu slogana, koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji. Poziv je otvoren do 19. decembra ove godine. Za prva tri najbolje rangirana slogana...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.