Muzika Sergeja Rahmanjinova 22. marta u Gvarnerijusu

Izvor: Beta, 20.Mar.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika Sergeja Rahmanjinova 22. marta u Gvarnerijusu

BEOGRAD, 20. marta 2014. (Beta) - Veče muzike ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova održaće se 22. marta u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" u Beogradu.

Na koncertu će nastupiti članovi novosadskog trija "Rojal": violinista Robert Lakatoš, čelista Marko Miletić i pijanistkinja Valentina Nenaševa iz Uzbekistana, najavljeno je iz "Gvarnerijusa".

Mladi muzičari, koji su trio osnovali prošle godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, izvešće pred beogradskom publikom Elegični trio u d-molu i g-molu.

Rahmanjinov je to delo napisao 1893. godine u čast jednog od svojih uzora, kompozitora Petra Čajkovskog.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzika Sergeja Rahmanjinova u Gvarnerijusu

Izvor: Akter, 20.Mar.2014

Veče muzike ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova održaće se 22. marta u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" u Beogradu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.