Momir Jovanović iz Novoga Sada pobednik Sabora violinista u Pranjanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momir Jovanović iz Novoga Sada pobednik Sabora violinista u Pranjanima

Veliko finale prvog Sabora violinista Srbije koje je održano u Pranjanima okončano je slavljem Momira Jovanovića (36) iz Novoga Sada koji je pobednik finalnog prvenstva na ovom instrumentu.

Finale je sinoć na igralištu FK Brezak pored rečice Plane privuklo hiljade meštana i gostiju iz daleka, pa ovo gorsko mesto nikad nije primilo toliko sveta.

"Imam nižu muzičku školu, ali ću nastaviti da učim", kazao je Jovanović za agenciju Rina dodajući da je presrećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da još ne zna šta mu se događa.

Skup je otvoren pozdravnim slovom Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac, koji je svim posetiocima poželeo da se još dugo viđaju u ovom sastavu i još većem broju, i prigodnom zdravicom kako po srpskom običaju sledi.

Kolo je najbolje odsvirao Rade Radosavljević (52) iz Moravaca kod Ljiga. Pesmu Aleksandar Spasić (22) iz Vrbnice dok je priznanje za najizvornije muziciranje stiglo u ruke Branka Đurića(18) iz Mionice.

"Ovo je izuzetan događaj za sve nas i vrhunski organizovan sabor", kazao je mladić.

U deobu nagrada umešala se s opravdanjem Andrea Alimanović osamnaestogodšnja devojka iz Krupnja, njoj je pripala Zlatna violina po odluci publike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Momir Jovanović iz Novoga Sada pobednik Sabora violinista u Pranjanima

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2019

Veliko finale prvog Sabora violinista Srbije koje je održano u Pranjanima okončano je slavljem Momira Jovanovića (36) iz Novog Sada koji je pobednik finalnog prvenstva na ovom instrumentu...Finale je sinoć na igralištu FK Brezak pored rečice Plane privuklo hiljade meštana i gostiju iz daleka..."Imam...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.