Moć Nijagarinih vodopada kroz objektiv Jelene Vemić

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moć Nijagarinih vodopada kroz objektiv Jelene Vemić

U Maloj galeriji ULUPUDSA otvorena je izložba umetničkih fotografija "Moć" Jelene Vemić. Fotografije Nijagarinih vodopada na posmatrače prenose autentičnost jednog od najlepših svetskih pejzaža.
Dok je fotografisala čudesne slapove Nijagarinih vodopada Jelena Vemić nije ni slutila da će to što ona posmatra kroz objektiv podeliti sa širom publikom.

Lepota, snaga, moć i magičnost prizora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju je videla na fotografijama navele su je ne planiranu izložbu. 
"Ovo jesu pejzaži ali moć koja je prisutna, zato sam i nazvala izložbu moć, koja se oseća morala sam da podelim sa svima zato što svi moramo da budemo svesni da ovo bude podsetnik koliko je naša priroda moćna", kaže Jelena Vemić, umetnički fotograf.
Analogna crno-bela fotografija danas je retkost. Ona zahteva ozbiljan pristup i duži proces rada. Crno-bele nijanse daju bogatstvo tonova i mogućnost zanimljive kompozicije.
Fotografije su bile u boji ali u postprodukciji sa manipulisanjem nama znanim sam došla do malo dramatičnijih momenata nego što jesu u prirodi. Malo sam pogurala programima da bi to izgledalo toliko dramatično da mi dobijemo utisak o moći naše prirode.
Izložba "Moć" u Maloj galeriji ULUPUDSA do 6. februara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.