Mitrovačko pozorište sa predstavom Tamo daleko u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovačko pozorište sa predstavom "Tamo daleko" u SNP-u

Posle dužeg niza godina mitrovačko pozorište "Dobrica Milutinović" nastupiće u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa predstavom "Tamo daleko" koja se već nalazi na repertoaru mitrovačkog pozorišta. 

U izvođenju predstave učestvuju i glumci slovenačkog pozorišta "Vladimir Hurban Vladimirov" iz Stare Pazove, a premijera ove predstave u Mitrovici odigrana je 25. oktobra 2018. godine.

Predstava "Tamo daleko" po motivima drame "Milica Nikolićeva" rađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u saradnji Pozorišta "Dobrica Milutinović" i Slovačkog pozorišta iz Stare Pazove, a reditelj je Miroslav Benka. Radnja se dešava u školskom stanu uvaženog učitelja Nikolića, u Sremu, od Bogojavljenja, 19. januara do kraja oktobra, 1918. godine.

Više od 10 godina mitrovački glumci nisu nastupali u Novom Sadu te je izuzetna čast biti ponovo na sceni Srpskog narodnog pozorišta kažu nadležni.

Predstava sve gledaoce vraća u prošlost i važne istorijske trenutke, na ono što je identitet našeg naroda, a i novosadska publika uskoro će moći da pogleda ovu predstavu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.