Milica Stojadinović Srpkinja Mirjani Stefanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milica Stojadinović Srpkinja" Mirjani Stefanović

Pesnikinja Mirjana Stefanović dobitnica je ovogodišnje književne nagrade "Milica Stojadinović Srpkinja" i to za zbirku pesama "Trap". Nagrada joj je dodeljena u okviru 43-ih susreta "Milici u pohode" u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski".

U Žiriju za nagradu "Milica Stojadinović Srpkinja" kažu da nije bilo dileme da ona pripadne Mirjani Stefanović, za zbirku Trap, s obzirom na to da je to pesnikinja , ali i spisateljica, koja je šest decenija prisutna u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << književnosti, da je jedna od rodonačelnica ženske poezije, koja ima poseban senzibilitet i bavi se temom žene u savremenom svetu.

"Ova knjiga je neka vrsta rekapitulacije njenih tema kojima se bavila decenijama. Da, osobena pesnikinja, da je njena poetika sačuvana od uticaja i da je zaista zaslužila da dobije nagradu "Milica Stojadinović Srpkinja"", kaže Zoran Đerić, predsednik žirija.

Dobitnicu je nagrada obradovala i kaže da je posle nagrade "Desanka Maksimović", ovom nagradom, na neki način, zatvorila krug.

"Nikada nisam pisala sa željom da to bude nagrađeno. Možda samo da ne bude pet čitalaca, već bar 500. To bi mi bila najveća nagrada", kaže Mirjana Stefanović.

Inače Mirjana Stefanović je 25. dobitnica nagrade "Milica Stojadinović Srpkinja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.