Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog

Izvor: Arte, 25.Jun.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog

Program izložbe Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog

Četvrtak, 19. jul 2018.

15 č – Dečja radionica u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji, ogranak u Novom Sadu

19 č –  Porodica Beljanski i umetnici iz kolekcije u Prvom svetskom ratu, predavanje sa sinhronim prevodom na francuski.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, a u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji u Spomen-zbirci Pavla >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Beljanskog održaće se predavanje o učešću prve generacije naših modernista i porodice Beljanski u Velikom ratu, sa sinhronim prevodom na francuski jezik.

Subota, 21. jul, 13–14.30 časova:

Naše more

Radionica za bake, deke i decu

Kroz razmenu uspomena na more, a inspirisani aktuelnom izložbom Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog, bake i deke će putem priča i fotografija, uz kreativnu radionicu unucima dočarati svoja iskustva i doživljaje s morskih obala. Tema u kojoj mnogi imaju zajednička iskustva, i najstariji i najmlađi sugrađani, osnova je za kvalitetno provedeno vreme u muzeju tokom letnjih meseci.

O izložbi:

Autor: Jasmina Jakšić Subić

Izložbom Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog otvaraju se nova sagledavanja jedne od najznačajnijih zbirki moderne umetnosti kroz posebne tematske okvire. Izložbu prati i bogat program, uz smenjivanje manjih postavki koje dodatno akutelizuju temu Mediterana. Izložba koja traje do 2. septembra, realizuje se zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, kao i saradnji sa mnogobrojnim pojedincima,  institucijama i ambasadama.

* Pozivamo publiku da, na adresu Spomen-zbirke (Trg galerija 2, Novi Sad), putem mejla (kontakt@pavle-beljanski.museum) ili muzejske FB stranice (#szpbmediteran, #spomenzbirka, #spomenzbirkapavlabeljanskog, #mediteran), pošalju razglednice i fotografije s različitih obala Mediterana. Krajem avgusta 2018. godine uspomene koje budu podelili sa nama biće prikazane u okviru tzv „izložbe publike“, pod nazivom Pozdrav s mora, kao sastavni deo postavke Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.