Malo pozorište Duško Radović obeležilo 70 godina postojanja

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo pozorište Duško Radović obeležilo 70 godina postojanja

Malo pozorište "Duško Radović" obeležilo je 70 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave "Srce u junaka Kraljevića Marka", u režiji Juga Radivojevića.

Na svečanosti povodom jubileja prikazan je i dokumentarni film o nastanku i razvoju pozorišta kroz prethodnih 70 godina.

Pre početka predstave prisutne je pozdravio direktor pozorišta Aleksandar Nikolić koji je rekao da su zadatak i odgovornost dečjeg pozorišta najviši.

"Pogledajmo 70 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina unazad koji su sve umetnici stvarali na ovoj sceni i sada u osmoj deceniji krenimo dalje, krenimo u nove uzbudljive avanture", rekao je Nikolić, prenosi Beoinfo.

Obeležavanju je prisustvovala i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, koja je poručila da pozorište "Duško Radović" već decenijama deci čini detinjstvo lepšim mestom za maštanje.

"Ponosna sam što direktor pozorišta Aleksandar Nikolić svojim darom i ljubavlju prema teatru vraća svima sećanje na divno odrastanje i što sam sigurna da će usrećiti mnogu decu, a i odrasle, fantastičnim predstavama u budućnosti", rekla je Radulović i dodala da veruje da će pozorište kao i do sada stvarati samo magiju i umetnička čuda.

Malo pozorište "Duško Radović" nastalo je kao pozorište lutaka Srbije, koje je prvu premijeru imalo 1949. godine u hotelu "Palas".

Pozorište se na Tašmajdan preselilo 1968. godine, a rekonstruisano je 2014. godine i od tada ansambl stvara u najsavremenijem pozorištu u regionu.

Događaju je prisustvovao sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.