Izvor: Arte, 19.Nov.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSUB i MSUV očekuju petohiljaditog posetioca izložbe Ilije Šoškića

Prošlo je nešto više od mesec dana od otvaranja retrospektivne izložbe Ilije Šoškića Akcione forme, koja se istovremeno održava u Muzeju savremene umetnosti i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Do danas izložbu je pogledalo blizu 5,000 posetilaca. Dva muzeja očekuju sa nestrpljem petohiljaditog posetioca početkom sledeće nedelje. Muzeji pripremaju poseban poklon za petohiljaditog posetioca.

Izložba Akcione forme je prva retrospektiva Ilije Šoškića koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << se održava u dva muzeja savremene umetnosti – u Novom Sadu I Beogradu. Koncepcija izložbe kustosa Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja. U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvećenom delovanju u javnoj sferi. U Beogradskom delu postavke akcenat je na konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svednih ali i komplesknih geometriskih formi. Kroz dijalog dva segmenta jedne izložbe koja nije hronološki podeljena, već prati konceptualne celine u radu umetnika, izvedena je i sintagma za naziv izložbe: Akcione forme. Polazište je u terminu Marija Diakona „Forma u akciji” iz koga je izvedena višeznačenjska kovanica koja u mogućem nivou čitanja spaja dve ključne reči segmenata izložbe u Novom Sadu – akcija i Beogradu – forma. Izložba Akcione forme traje do 16. decembra u MSUV u Novom Sadu, i do 24. decembra u MSUB u Beogradu.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

PET HILJADA LJUDI videlo izložbu ILIJE ŠOŠKIĆA: Nastavnica likovnog iz Maribora JUBILARNI POSETILAC

Izvor: Blic, 20.Nov.2018, 07:47

Retrospektivnu Izložbu Ilije Šoškića "Akcione forme", koja se paralelno održava u Muzeju savremene umetnosti Beograd (MSUB) i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) videlo je 5.000 posetilaca, saopšteno je iz MSUB.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.