Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 24. februara u Sinagogi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 13:45

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 24. februara u Sinagogi

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu 2022/23. koncertom u petak 24. februara u Sinagogi sa početkom u 20 časova.

Dirigovaće šef-dirigent Vojvođanskog simfonijskog orkestra Aleksandar Marković, a kao solisti nastupiće dobro poznata lica orkestra: Nikola Ćirić – solo horna, Nemanja Mihailović – fagot i Aleksandar Tasić – klarinet, koji će se predstaviti Koncertom za hornu i orkestar br. 1 i Končertinom za klarinet i fagot Riharda Štrausa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao reprezenti među najboljim umetnicima Novog Sada.

U drugom delu programa Vojvođanski simfonijski orkestar će uz svog šefa dirigenta iskazati čežnju za prolećem kroz Prvu simfoniju – Prolećnu Roberta Šumana u čijoj je prvobitnoj verziji svaki stav imao i naslov koji je upućivao na inspiraciju pomenutim godišnjim dobom.

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 9 do 13 časova kao i dva sata pre početka koncerta u Sinagogi.

Cena karte je 1000 dinara, dok studenti, đaci i penzioneri imaju 50 odsto popusta.

Organizatori programa su Muzička omladina Novog Sada i Vojvođanski simfonijski orkestar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.