Kokan Mladenović o radu na predstavi Što na podu spavaš (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 09:46

Kokan Mladenović o radu na predstavi "Što na podu spavaš" (AUDIO)

U Srpskom narodnom pozorištu sinoć je premijerno izvedena drama “Što na podu spavaš“ Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića.

Četiri teatarske ustanove, Srpsko narodno pozorište, Gradsko dramsko kazalište Gavela iz Zagreba, sarajevsko Narodno pozorište i Međunarodni teatarski festival, okupile su se oko Cvijetićevog romana koji je posvetio bratu Boti.

Služeći se činjenicama i fikcijom, pisac pripoveda o dramatičnim i mučnim zbivanjima s početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rata, čiji je i sam bio svedok. Poseban kuriozitet predstave predstavlja Cvijetićevo prisustvo na sceni kao aktera i naratora.

O procesu rada na toj drami i razlozima njenog postavljanja sa rediteljem Kokanom Mladenovićem razgovarala je Ivana Maletin Ćorilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.