Književnica Sanja Domazet sa studentima srpskog jezika u Budimpešti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književnica Sanja Domazet sa studentima srpskog jezika u Budimpešti

Da bi postao dobar pisac, čovek mora da je, pre svega, veoma radoznao, zatim da mnogi čita i stalno uči, a nezaobilazna su i što češća putovanja, na kojima se usvajaju tuđa i obogaćuju sopstvena iskustva, izjavila je spisatelјica Sanja Domazet tokom današnjeg susreta sa studentima srpskog jezika u Budimpešti.

Književni susret je održan u biblioteci Filozofskog fakulteta Univerziteta "Lorand Etveš" (ELTE), koju najčešće koriste profesori i studenti Katedre za srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jezik.

Učesnike su najpre pozdravili predavači Aleksander Urkom i Dragan Jakovlјević, a sa obimnim delom gošće ih je, u ime izdavača, upoznala Gordana Milosavlјević.

Sanja Domazet je široj javnosti poznata kao autorka brojnih romana, pesama, priča za decu, eseja i drama, ali i kao profesor novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Ovoga puta se predstavila knjigama "Ljubav nije dovolјna", "Gradovi" i "Božanstveni bezbožnici" (u tri toma), u kojima su sažeta njena brojna putovanja i rečima izvajani portreti nekih od najvećih umova prošlog veka.

Buduće nastavnike srpskog jezika, možda i pisce, najviše je interesovalo kako naći inspiraciju za stvaralaštvo, na koji način izabrati prave teme i kako pomiriti unutrašnji, emocionalni pristup sa najnovijim tehničkim dostignućima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.