Kičić: Snimio sam film baš onako kako sam ga zamislio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kičić: Snimio sam film baš onako kako sam ga zamislio

Rediteljski prvenac Gordana Kičića "Realna priča" biće premijerno prikazan 12. novembra u Sava centru. U središtu priče je glumac Veljka Radisavljevića, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega.

Glavni junak misli da je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima.

U isčekivanju velike uloge za koju veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će rešiti sve njegove probleme, Veljko počinje da gubi osećaj za realnost.

Kičić za Tanjug kaže da je bilo veoma fizički i mentalno zahtevno da se ceo projekat privede kraju, jer je utrostručio svoj angažman na snimanju filma.

"Nekako na kraju dana sam osim umora osećao veliko zadovoljstvo jer radim nešto što volim i nešto u šta verujem. Kako sam se po prvi put istovremeno našao u ulozi glumca, reditelja i producenta, bila mi je veoma važna saradnja sa kolegama. Izabrao sam da radim sa ljudima koje volim, i film 'Realna priča' snimili smo na obostrano zadovoljstvo" kazao je Kičić.

Navodi da oseća veliko uzbuđenje pred premijeru, jer je, kako kaže, snimio film baš onako kako ga je zamislio.

Kičić ističe da žanrovski ostvarenje može da se definiše kao drama-komedija.

"Taj podžanr nije preterano kod nas eksploatisan. Naša filmska priča je emotivna, duhovita i dramska", kazao je Kičić i naglasio da nikada do sada nije imao ovakvu dramsku ulogu.

Poznati glumac napominje da je pokušao sam da igra duhovito sve do momenta kada film iz komedije prelazi u dramu.

"U tim momentima sam želeo da budem iskren i izbegnem patetičan okvir izražavanja", kaže Kičić.

Navodi da je kao reditelj ostvarenja proveo mnogo vremena analizirajući scenario, da je bio apsolutno spreman i sa detaljnom knjigom snimanja dočekao je prvu klapu.

Prema njegovim rečima, kolege glumci su ga podržale u naumu da režira filmski prvenac.

"Imao sam prilike kao glumac da radim sa mnogo reditelja i 'kupovao' sam fore na koji način može da se dobije nešto veliko i vredno od glumaca. To iskustvo mi je bilo veoma važno, ali moj instikt glumca me je vodio kroz rediteljski posao. Tačno sam znao šta hoću i šta mogu da dobijem od kolega glumaca koji su bili jako radi da se 'uvale' u ovu igru sa mnom", kazao je Kičić.

Dodao je da su glumci bili u fazonu "Matori, ako si se iscimao ovoliko, radićemo šta hoćeš".

Za njega nema dileme da "Realna priča" ima neke reference na rad Blejka Edvardsa i njegova ostvarenja kao što je "10".

"Mi igramo dramski, vrlo ozbiljno, ali okolnosti u kojima se ostvarenje odigrava su duhovite", zaključio je Kičić.

Nina Janković igra njegovu suprugu u filmu, a ostalu glumačku ekipu čine Nebojša Cile Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Gorica Popović, Svetozar Cvetković i Nenad Jezdić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.