Karaklajić o Simjanoviću: Beležio je vreme, ne samo muzikom VIDEO

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 14:39

Karaklajić o Simjanoviću: "Beležio je vreme, ne samo muzikom" VIDEO

Njegova muzika se stopila sa filmovima i serijama za koje je komponovana. Po njoj prepoznajemo "Specijalno vaspitanje“, "Grlom u jagode", "Nacionalnu klasu", "Sećaš li se Doli Bel", "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Petrijin venac".

Reditelj Dejan Karaklajić i veliki prijatelj pokojnog Zorana Simjanovića kaže da su se oni znali još iz gimnazijskog vremena.

"On je bio čuveni roker, već je tada bio poznat", kazao je Karaklajić.

Simjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uradio skoro 600 dela, kao i muziku za najpoznatije filmove i serije.

"Lako je radio. Pričamo, dogovorimo se, on sedne za klavir... Ja sam mu slao scenarije za Vinovu lozu i on sedne i odsvira mi. Kad je on pisao muziku mi smo još snimali uveliko, normalno kompozitor pogleda film pa napiše muziku. On je voleo sve da zna, čitao je, uživaljavao se u atmosferu", ističe reditelj.

Podsetio je da je Simjanović napisao i knjigu, te da je beležio vreme ne samo muzikom, već i pisanom rečju.

Pogledajte video-materijal:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.