Jubilej predstave Savršen kroj, 150. izvođenje

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej predstave Savršen kroj, 150. izvođenje

Predstava Savršen kroj, po tekstu Vladimira Đurđevića biće izvedena 150. put 21. januara od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Ova pomalo komična farsa koja u jednom činu razotkriva sve muške slabosti, prati dvojicu sredovečnih i po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun, kog igra Slobodan Boda Ninković i ekscentrični krojač Svetislav, kog tumači Dragan Petrović Pele, srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Svete Šnajdera, "krojača iz senke", koji "na crno" i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu. Ovaj susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji preti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih.

Povodom jubileja ove komedije, pisac Vladimir Đurđević se prisetio kako je došlo do saradnje sa Bodom i Peletom:

- Nikoljdan 2012. Batajnica. Nadimljen od pastrmke koju sam pekao na roštilju, čekam goste. Zvoni mi telefon. Nepoznat broj.

- Halo.

- Zdravo Vlado Dragan Petrović, Pele ovde.

- Dobar dan profesore, kako ste?

- Evo zovem te, imamo Boda i ja neku ideju za duodramu, čovek ušao u krojačku radnju, pukle mu pantalone...mislim imamo mo još ideja šta bi tu moglo, ali smo hteli prvo tebe da pitamo, da li bi ti mogao to da nam napišeš?

- Da, naravno. Bilo bi super.

- Ajde da se vidimo za neki dan u restoranu Zvezdara Teatra, da ti mi izložimo ideje. Jer mi smo mislili da to budu tri priče.

Pele je pričao još neko vreme, a ja sam samo mislio na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone.

Nakon par dana smo se videli sva trojica. Pele i Boda su mi iznosili svoje ideje, ja sam klimao glavom i još uvek mislio samo na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone.

Tako valjda mora da počne da bi došlo do stopedesetog izvođenja. Još toliko!"

Od načetih pantalona, preko saznanja da postoji i ona treća, ženska strana, oko koje se kao i obično odigrava zaplet, pa do Savršenog kroja, vode nas Marko Milun i Sveta Šnajder.

I to 150. put!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.