Još jedna pobuna glumaca: Želimo da predupredimo kancerogenu situaciju u pozorištu

Izvor: B92, 22.Mar.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna pobuna glumaca: Želimo da predupredimo kancerogenu situaciju u pozorištu

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je danas da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora Narodnog pozorišta Sombor čije je glasanje o postavljenju planirano na sednici Skupštine grada 25. marta.

Kako se navodi u saopštenju glumačkog ansambla, to je "neprijatno zbog toga što je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz te kuće", kao i da "dosadašnje kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kredibilitet Vesne Paštrović ne preporučuju je za tu dužnost".

"Dobro pozorište jeste i mesto eksperimenata, ali u dobrom pozorištu se jako dobro zna šta znači pogrešna podela, i koliko su i na kratke i na duge staze pogubne njene posledice", navodi se u saopštenju i podseća da je "Narodno pozorište Sombor svojim radom etablirano kao jedno od najboljih u državi".

Ansambl je naveo da ih "iskustvo uči da onaj u čijim je rukama i nož i kolač (u tom slučaju gradska vlast) ima svoje aršine i malo ili ni malo ne haje ni za logiku, ni za pravdu i nepravdu, ni za kvalitet, ni za suštinski interes toga o čemu odlučuje".

"Sa jedne strane, da ostane trag da smo odgovorno stali da sačuvamo i odbranimo Teatar koji smo, radeći gradili, duboko se oslanjajući na najbolje što su sazdali oni pre nas", navodi se u saopštenju i dodaje da "još jednom mole Osnivača da preispita svoju odluku".

Ansambl je dodao da želi da "predupredi kancerogenu situaciju koja nastaje u kući kada na njeno čelo dodje neadekvatan i neprihvaćen prvi čovek usled čega nastaju podele za i protiv".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sombor: Glumci protiv imenovanja nove direktorke pozorišta

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2019, 12:13

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora tog pozorišta...Ta odluka treba da bude usvojena na sednici Skupštine grada 25. marta...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Radio 021...

Glumci NP Sombor protiv predložene nove upravnice

Izvor: SEEcult.org, 23.Mar.2019

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor izrazio je protivljenje predlogu gradskih vlasti da za upravnika tog teatra bude imenovana glumica Vesna Paštrović i apelovao na nadležne da preispitaju tu odluku. Prema navodima glumačkog ansambla somborskog teatra, i njih i širu teatarsku javnost veoma...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.