Jojo Mayer/NERVE premijerno će nastupiti u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jojo Mayer/NERVE premijerno će nastupiti u Beogradu!

Sreda, 25. april 2018. u 21 čas u Domu omladine Beograda - sala Amerikana.

Nakon što su prošlog juna oduševili publiku na Terminal Music & Arts Festivalu u Somboru, Jojo Mayer / NERVE premijerno će nastupiti u Beogradu! U sklopu promocije ovogodišnjeg izdanja festivala, Terminal Music & Arts Festival i Dom omladine Beograda imaju zadovoljstvo da beogradskoj publici predstave Jojo Mayer/NERVE - jedan od najinovativnijih bubnjara današnjice će, uz svoj live bend, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Beogradu prirediti vanvremensko muzičko iskustvo.

- Čovek nije mašina i nije stvoren da svira kao mašina.  Ali mi imamo nešto sto nas može učiniti boljim od mašina, i ja postajem sve zainteresovaniji za kreativnu razliku između 1 i 0 binarnog sistema.  To je ono što želim da istražim. To je magija. Nije opipljivo, ali je ljudi osete. -  Jojo Mayer

NERVE je live bend iz Njujorka, osnovan 1997. godine, koji vešto izmiče žanrovskim odrednicama – iako njihovu muziku opisuju kao mešavinu old school-a, jungle-a, dubstep-a i glitch beat-ova, ali i minimal i tech house-a, sve ove reči nisu dovoljne da opišu kompleksnost njihovog muzičkog izraza. Balansirajući vešto između tehničke savršenosti i spontanosti, Jojo Mayer/NERVE kroz svoje nastupe, zasnovane na improvizaciji, stvaraju muziku jedinstvene forme i dinamike.

Osim Jojo Mayera na bubnjevima, NERVE čine John Davis na bas gitari, Jacob Bergson na klavijaturama, dok je za zvuk i audio efekte zadužen Aaron Nevezie. Pored dugogodišnje saradnje sa Roli Mosimann-om, Jason Lindner-om i Takuya Nakamura-om, na spisku umetnika sa kojima su NERVE sarađivali nalaze se i Bugge Wesseltoft, DJ Shadow, Shawn Pelton, Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo, i mnogi drugi.

Organizacija: UG "Terminal 3", Terminal Music & Arts Festival Sombor

Vanvremenski bitovi premijerno u Beogradu: JOJO MAYER/NERVE u Domu omladine Beograda!

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventima. Cena ulaznice: 1.800 RSD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.