Jedna od najvećih operskih zvezda današnjice Ramon Vargas na Bemusu

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od najvećih operskih zvezda današnjice Ramon Vargas na Bemusu

Povodom 100 godina od rođenja Leonida Berštajna, na programu će biti dela tog velikog američkog kompozitora i dirigenta, kao i poznate operske arije.

Na jubilarnom 50. Bemusu nastupiće jedna od najvećih operskih zvezda današnjice, meksički tenor Ramon Vargas, koji će 17. oktobra u Kolarčevoj zadužbini nastupiti sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS, pod upravom Bojana Suđića, navodi se na web stranici bemus.rs.

BKTVNEWS EKSKLUZIVNO: Studenti Akademije umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << BK osvojili tri nagrade na prestižnom festivalu u Minsku

Od svog debija devedesetih godina prošlog veka Vargas se razvio u jednog od najznačajnijih tenora 21. veka. Poznat po svom izrazitom lirskom tenorskom fahu, ovaj meksički pevač osvaja svojim interpretacijama belkanto repertoara, kao i italijanskih, španskih i meksičkih „standarda“.

Međunarodni debi Vargas je imao 1992. godine, kada ga je njujorška Metropoliten opera pozvala kao zamenu za Lučana Pavarotija, a danas sa uspehom nastupa u svim vodećim svetskim operskim kućama.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.