Jazz i Blues Internacionalni festival večeras u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jazz i Blues Internacionalni festival večeras u Kikindi

U Kikindi danas počinje 18. Internacionalni Jazz i Blues festival. Kontinuitet i punoletstvo, kao lep jubilej, najbolji su pokazatelj da taj muzički događaj ima svoju vernu pibliku. Festival ove godine traja dva dana, a večeras od 21 sat uživaće, pre svega ljubitelji bluza.

Prvo Festivalsko veče rezervisano je za bluz, a u kikindskom klubu Pab publika će imati priliku da uživa u sjajnim nastupima dva bluz sastava.

"Prvi sastav je iz Novog Sada. Gosti su nam Miloš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zubac i Milan Korać, dva kantautora koji rade muziku na angažovane tekstove. Nakon njih, nastupaju članovi benda Point Blank iz Beograda, jedan od svakako najvećih bluz bendova sa ovih prostora. U subotu, u kikindskom Narodnom pozorištu je džez veče Festivala. Veče otvara džez kvartet Ksenije Kočetove, a potom nastupaju gosti iz Slovenije, bend Jazoo iz Ljubljane", rekao je Dragan Vlajnić, direktor Jazz i Blues Festivala u Kikindi

Nedostatak sredstava je sad već uobičajeni problem sa kojim se nosi i kikindski Festival. Pogotovo u manjim sredinama, važna je šira podrška koja , nažalost izostaje. Zato bi nedavno formirana Asocijacija balkanskih džez festivala trebalo da bude dobar način organizovanja. Inicijativu su pokrenuli džez festival iz Bitolja u Makedoniji, Petrovca u Cvrnoj Gori i kikindski Festival.

"Mi ćemo naravno tu asociojaciju pokušati da proširimo i to je jedan od načina da apliciramo prema fondovima EU, kako bismo obezbedili neophodna sredstva i kako bismo organizovali zaista sjajne festivale. Jedne godine bi to bilo u Makedoniji, jedne u Crnoj Gori, pa i u Kikindi", dodao je Vlajnić.

Festival u Kikindi organizuje udruženje Fan ton music, a tokom dva festivalska dana planirane su i muzičke radionice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.