Izvor: Beta, 11.Dec.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JDP dobio nagrade 'Ardalion' na pozorišnom festivalu u Užicu

Scena "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) večeras je dobila nagrade "Ardalion" za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu za predstavu "Zašto je poludeo gospodin R?".JDP je saopštio da je žiri, koji su činili rediteljka Lenka Udovički, glumica Dragana Varagić, dramaturg Slobodan Obradović reditelj Dario Harjaček i producent Janko Ljumović, tu predstavu proglasili za najbolju na festivalu i da su sve tri nagrade dodeljene jednoglasno."Autorski tim nas kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar", navodi se u oceni žirija.Za najbolju režiju nagradjen je Bobo Jelčić, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Boris Isaković.Nagrade su uručili direktor Jugoslovenskog festivala u Užicu Zoran Stamatović i Dragana Varagić.U ime pozorišta, nagradu za najbolju predstavu primila je v.d. direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nagrada užičkog festivala "Bez prevoda" uručena u JDP-u

Izvor: B92, 11.Dec.2018

Nagrada "Ardalion" za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu, uručena je večeras na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta posle izvođenja predstave "Zašto je poludeo gospodin R?" Rajnera Vernera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.