JAKNA koju je Majkl Džekson nosio na prvoj turneji je na aukciji! Saznajte koju cenu bi mogla da dostigne! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAKNA koju je Majkl Džekson nosio na prvoj turneji je na aukciji! Saznajte koju cenu bi mogla da dostigne! (VIDEO)

Sitnica...

Crna kožna jakna koju je preminuli kralj popa Majkl Džekson nosio na svojoj prvoj solo turneji "Bed" biće ponuđena na aukciji koja će se održati u novembru. Jakna bi prema procenama mogla da dostigne cenu do 100.000 dolara.

Džekson je jaknu, na čijoj se poleđini potpisao srebrnim trajnim flomasterom, nosio tokom cele svetske koncertne turneje, koje je trajala od 1987. do 1989. godine.

The jacket, with multiple zippers, straps and buckles, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << is one of the late singer’s most iconic costume pieces alongside his red and black leather “Thriller” music video jacket that sold for $1.8 million at auction in 2011. #MichaelJacksonhttps://t.co/qGWF1yE7Pt

— New Straits Times (@NST_Online) 27. октобар 2018.

Jakna je jedan od poslednjih kultnih kostima, poput crveno-crne kožne jakne iz video spota "Triler" koje je slavni pevač proslavio na svojim nastupima. Jakna iz "Trilera" prodata je na aukciji 2011. godine za čak 1,8 miliona dolara.

Jaknu sa turneje "Bed" prodaje teksaški preduzetnik i filantrop Milton Veret, zajedno sa još 100 predmeta iz njegove velike kolekcije rokenrol uspomena.

Na aukciji, koja će se 10. novembra održati u Hard Rok Kafeu na njujorškom Tajms Skveru, naći će se i električne gitare na kojima su svirali Bob Dilan, Pol Makartni, Erik Klepton i članovi grupe U2, Edž i Bono.

Svaka gitara bi mogla da bude prodata za 20.000 do 50.000 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.