Izložbe Izvan centra ovog petka u Irigu i Sremskim Karlovcima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 09:38

Izložbe "Izvan centra" ovog petka u Irigu i Sremskim Karlovcima (AUDIO)

„Izvan centra“ – naziv je niza izložbi koje se, u okviru festivala „Dunavski dijalozu“, priređuju u manjim kulturnim centrima. Ovog vikenda postavke radova savremenih umetnika podunavskih država videće publika u Irigu i Sremskim Karlovcima.

Umetnički razgovori festivala savremenih umetnika dunavskog regiona, ove godine izmešteni su iz Novog Sada u susret publici koja nema često mogućnost da prati aktuelnu kulturnu scenu.

Do kraja sedmice postavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su dve izložbe: u dvorcu Karačonji u Sremskoj Kamenici su savremeni mađarski autori, a u Zavičajnom muzeju u Čereviću gosti iz Austrije.

Gost-selektor Balint Sombati, naš umetnik koji živi i radi u Budimpešti, odabrao je za svoju postavku, između ostalih, i slike Lasla Kerekeša, slikara i konceptualnog umetnika koji je pre desetak godina prerano preminuo.

Dejan Kaluđerović živi i radi u Beču, a na izložbi u Čereviću predstavio je svoju video operu na kojoj radi od 2013. godine.

U petak će u programu Dunavskih dijaloga biti otvorene još dve izložbe: u Mihizovoj kući u Irigu slovačke umetnike predstaviće naša novosađanka koja živi u Bratislavi, Olja Triaška, a potom, u Karlovačkoj gimnaziji, posetioci će videti koje je nemačke umetnike odabrao naš slikar iz Berlina, Milovan Destil Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.