Izložba prizrenske likovne kolonije u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2021, 05:16

Izložba prizrenske likovne kolonije u SNP-u

Retrospektivna izložba 22 izabrana rada sa likovne kolonije "Jesen u Prizrenu 2015 - 2021" biće otvorena večeras u 19 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gde će trajati narednih mesec dana, najavio je Dom kulture Gračanica.

Likovna kolonija "Jesen u Prizrenu" nastala je 2015. godine i održava se u obnovljenom Dušanovom konaku manastira Svetih Arhangela kod Prizrena, sa ciljem da se omogući lični podsticaj umetnicima i da podrška u očuvanju ugroženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskog kulturnog i nacionalnog blaga ovog grada i na čitavom prostoru Kosova i Metohije, kaže se u saopštenju.

"Nastojanjem da se uključe u nepostojeći kulturni 'dijalog' o savremenoj stvarajućoj kulturi na Kosovu i Metohiji, njeni učesnici slikama, promišljnim sekvencama vlastitosti, potvrđuju da su dostojni akteri svedočenja ideje o slobodi. Suvereno, bez straha,odbacujući opake maske i naloge koje nameću kreatori savremenog sveta", kaže u predgovoru jedan od utemeljivača i organizatora kolonije Nebojša Jevtić.

Kolonija se održava u saradnji Doma kulture Gračanica i Eparhije raško-prizrenske, odnosno manastira Svetih Arhangela, pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a izložba pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.