Izložba o Luki Ćeloviću u okviru Noći muzeja

Izvor: RTS, 15.Maj.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o Luki Ćeloviću u okviru Noći muzeja

Izložba "Luka Ćelović ostvarenje srpskog sna" koja prati živopisnu biografiju čoveka koji je u Beograd došao kao nepismeni mladić bez novca, a postao jedan od najuspešnijih ljudi prestonice i njen darodavac, biće simbolično izložena u prostorijama Prodajnog centra "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront), bivše Beogradske zadruge čiju je izgradnju pomogao Ćelović.
Multimedijalna izložba "Luka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ćelović ostvarenje srpskog sna" održava se u okviru manifestacije Noć muzeja, i biće otvorena u subotu, 18. maja od 16 do 24 časa, saopšteno je iz "Beograda na vodi".

Osim panela, u izložbenom prostoru emitovaće se i kratak film o Ćelovićevom životu, dok će posetioci moći da razgledaju i selekciju knjiga iz njegove lične biblioteke koje je zaveštao Univerzitetu u Beogradu, zajedno sa svojom celokupnom imovinom.
Autor izložbe je dr Adam Sofronijević, koji je sa svojim saradnicima izdvojio ključne trenutke Ćelovićevog života i predstavio ih kako bi se javnosti približila često nepoznata, a neprocenjiva zaostavština velikog dobrotvora Beograda.
Izložba "Luka Ćelović ostvarenje srpskog sna" organizuje kompanija "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront) u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom "Svetozar Marković".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Noć muzeja 2019 u Apatinu na dve lokacije

Izvor: 025info.rs, 16.Maj.2019, 13:51

U okviru manifestacije "Muzeji za 10", Noć muzeja i ove godine se održava u Apatinu i to na dve lokacije. Apatinci kao i svi drugi zainteresovani će moći da uživaju u kulturnoj baštini svog grada.   Jedno od mesta je Baptistička crkva na mestu bivše jevrejske sinagoge, gde se može pogledati...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.