Izložba Žene u slikarstvu Milana Konjovića u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Žene u slikarstvu Milana Konjovića" u Somboru

Povodom Dana grada Sombora u Galeriji Milan Konjović postavljena je tematska izložba izložba "Žene u slikarstvu Milana Konjovića". Pedeset ulja na platnu, pastela i crteža u stvari su retrospektiva Konjovićevog slikarstva na ovu temu, jer je publika videla dela iz različitih perioda njegovog stvaralaštva.

Nebojša Vasić, kustos, autor postavke kaže: "Konjović je imao jednu predivnu rečenicu koji je formirao, a vezanu za njegovo slikarstvo. Slikarstvo je čudo i uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zagonetka, da nije tako odavno bi prestao da slikam. Kao da je time definisao žene, jer one u principu jesu i čudo i uvek zagonetka i da nije tako sigurno se umetnici ne bi bavili ovom temom. On je imao dve velike ljubavi i dve velike strasti. Jedno je bilo slikarstvo, drugo su bile žene."

Prema rečima Miolene Rackov Kovčević, direktorice Galerije, već narednog mesec na redu je veliku tematsku izložbu u Galeriji Doma vojske u medija centru u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.