Izložba Lazara Markovića u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 08:17

Izložba Lazara Markovića u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu

Izložba “Kvadrat i krug“ Lazara Markovića biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu. 

Izložbu će u zgradi Platoneuma u ulici Nikole Pašića 6 otvoriti likovni kritičar mr Danilo Vuksanović.

Lazar Marković rođen je 1960. godine u Novom Sadu. Diplomirao je grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, magistrirao na istoimenoj akademiji na grafičkom smeru, a masterirao slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i vajastvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Takođe, završio je specijalističke studije - Skulptura u terakoti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ovo mu je 61 samostalna izložba (Novi Sad, Beograd, Sombor, Subotica, Budimpešta, La Paz…).

Izlagao je na oko 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Rim, Tokio, Majami, Amsterdam, Solun, Lođ, Miškolc, Budimpešta, Holabrun, Skoplje, Dortmund, Lođ, Temišvar, Beograd, Novi Sad…).

Fotografiju je izlagao na 6 samostalnih izložbi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.