Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Edvine Romanović Hudečkove u Galeriji Beogradske tvrđave

Izložba Edvine Romanović Hudečkove biće otvorena 7. decembra u 17h u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Edvina Romanović Hudečkova izložiće radove kojima će prikazati malu istoriju njenog rada i života, kroz predmete koji su je pratili i na koje je nailazila, poručuju organizatori.

- Prema svim predmetima u asamblažu imam veoma lični odnos koji oslikava jedno trajanje umetnika u određenom vremenu, kao bića koje to vreme oseća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prerađuje i ostavlja umetnički trag u njemu - kaže umetnica.

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 10 do 17h, a ulaz je slobodan. Izložba se može pogledati do 26. decembra.

Edvina Romanović Hudečkova rođena je 1954. godine, diplomirala 1979, a magistrirala 1991. godine. Član je ULUS-a od 1980, Udruženja praških umetnika i Udruženja likovnih umetnika Brno u Češkoj.

Realizovala je više od 20 samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim grupnim izložbama u Srbiji i Češkoj.

Radi u likovnoj edukaciji, organizuje manifestacije, bavi se pedagoškim radom sa decom i učestvuje u programu EU Erazmus. Pokrenula je i vodi pokretnu galeriju Frida.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.