Izabran predstavnik Srbije na Evroviziji: Hurricane putuje u Holandiju

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran predstavnik Srbije na Evroviziji: "Hurricane" putuje u Holandiju

U maju u Holandiji Srbiju na ''Pesmi Evrovizije'' predstavljaju devojke iz sastava "Hurricane".

23.59 – Predstavnik Srbije na 65. „Pesmi Evrovizije“ grupa "Hurricane" i pesma Hasta la vista!

23.23 – Hari Varešanović predstavljao je BiH na "Evrosongu'' 2006. godine. Večeras je na beovizijskoj sceni izveo u celom regionu voljenu Lejlu.

22.59 – Godine 2007. Srbija je pobedila na Evroviziji. Još jednom Marija Šerifović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je otpevala "Molitvu", pesmu koja za sve nas ima posebno značenje.

22.42 – Glasanje je počelo! Na broj 5556 pošaljite SMS poruku sa rednim brojem favorita. Sa jednog broja možete glasati najviše 20 puta. Cena poruke sa svih mreža je 36 dinara sa PDV-om.

Voditelji su predstavili stručni žiri, a čine ga: Nevena Božović, Aleksandra Milutinović, Milan Đurđević, Aleksandra Kovač i Dragan Brajović Braja - kompozitor i tekstopisac

22.25 – Posle 13 godina na sceni Beovizije, kako sam kaže, potpuno drugačiji, Bane Mojićević otpevao je pesmu "Cvet sa Prokletija". Da li će po rečima ove pesme, njegov nastup biti poput ikone ili utehe, videćemo.

22.22 – Ako Kolači Marka Markovića osvoje najveći broj bodova večeras i dospeju pred evrovizijsku publiku, ''ritam, ritam pomeriće“ mnoge u Roterdamu.

22.17Baš, baš bi se veselila Naiva, kao i njeni obožavaoci, kada bi morala da pakuje kofere za Holandiju ovog proleća.

22.10 Sa pesmom "Tajna" nastupila je Ana Milenković. Možda će baš njena tajna o lepotama Dunava biti predstavljena na Evroviziji u Roterdamu.

22.00 – Etno- pop sastav Trag predstavio se u finalnoj večeri Evrovizije sa svojom numerom "Ejo" , potom su nastupili momci iz sastava LIFT sa pesmom "Samo mi kaži".

21.45 – Pobeda u finalu festivala ''Beovizija 2020'' za Teu Divaj bila bi velika prekretnica, nešto poput sudnjeg dana, samo bez potopa i rušenja.

21.40 – Andrija Jo otpevao pesmu ''Oči meduze'' potom Igor Simić ''Ples za rastanak''. Njihova želja da njihovu pesmu čuje svet je bila očigledna.Da li će neko od njih pobediti, ostaje nam da vidimo.

21.25 – Takmičarski deo ''Beovizije'' kreće. Prvi na beovizijsku binu su izašli Milan Bujaković i Olivera Popović koji sve nade polažu u svoje Niti. Potom su nastupile devojke iz grupe "Hurricane" i Neda Ukraden.

21.00 – Veliko finale je počelo! Voditelji Beovizije su za na samom početku Beovizije izveli hitove Insieme, Bandido i Hajde da ludujemo – numere koje su izvedene na "Evrosongu" održanom u Zagrebu pre tačno tri decenije.

Višemesečni proces odabira srpskog predstavnika na 65. izdanju ''Pesme Evrovizije'' ulazi u veliku završnicu. Dve polufinalne večeri festivala ''Beovizija 2020'' su za nama.

Za učešće na Evrosongu takmičiće se Hurricane, Bane Mojićević, Ana Milenković, LIFT, Milan Bujaković feat. Olivera Popović i Naiva.

Tu će biti i takmičari iz prvog polufinala: Igor Simić, Andrija Jo, Thea Devy, Neda Ukraden, Marko Marković i EYO

Posle druge polufinalne večeri ''Beovizije 2020'', sledi finalno veče takmičenja. Osim izvođača, ''Beoviziju'' je obeležilo podsećanje na najznačajnije trenutke i najbolje rezultate naših predstavnika na pesmama ''Evrovizije''.

Pre desetak dana izbio je skandal pred Beoviziju zbog problematičnog teksta pesme "Svadba velika", koju izvodi Bora Dugić, jer je okarakterisan kao neprimeren zbog poziva na nasilje nad ženama, a muzičar posle svega ipak nije nastupio na Beoviziji jer mu je narušeno zdravlje.

Glasanje u polufinalu

Žiri glasa tako što će izabrati 10 pesama kojima će dodeliti tradicionalne evrovizijske poene 1-8, 10 i 12. Na osnovu zbira poena pet članova žirija rangiraće pesme tako da ona s najvećim zbirom dobije 12 poena.

Publika će glasati putem telefona, i to tek nakon što sve pesme budu izvedene. Glasanje traje 15 minuta, a s jednog broja telefona može se glasati najviše 20 puta. Pesma koja bude dobila najviše glasova, dobija 12 poena.

U slučaju da dve ili više pesama u konačnom zbiru dobiju isti broj bodova, prednost dobija ona koja je dobila veći broj poena od publike. Beoviziju 2020 pratite na B92.net iz minuta u minut, izveštavaćemo o događajima na ovom takmičenju.

Za koga smatrate da bi Srbiju u pravom svetlu predstavljao na ovogodišnjem Evroviziji?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.