I definitivna potvrda stigla: Kjur završio snimanje novog albuma

Izvor: B92, 21.Mar.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I definitivna potvrda stigla: Kjur završio snimanje novog albuma

Više nema dileme da će rok giganti Kjur (The Cure) ove godine objaviti novi album! Jedan od diskografski najuspešnijih bendova svih vremena krajem prošle godine najavio je da je u pripremi dugo očekivani 14. album, inače prvi u poslednjih 10 godina, a sada je pevač Robert Smit potvrdio da je snimanje novog materijala završeno!

U jednom radijskom intervjuu, frontmen britanskog sastava otkrio je da je najnovije izdanje na putu da obraduje rok ljubitelje. Navodeći da i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvara muziku „iz ispravnih razloga“, Smit je dodao i da fanovi mogu da očekuju raznolike muzičke stilove, kao i da će krajnji proizvod ipak imati karakteristični pečat benda, koji će domaća publika imati priliku da čuje prvog dana festivala Egzit, kada je i najavljen nastup sastava Kjur (The Cure)!

Govoreći o inspiraciji za snimanje prvog albuma nakon izdanja "4:13 Dream" iz 2008. godine, Smit je priznao da su delom za odluku zaslužni mladi muzičari i veliki povratak rok muzike, zaključivši:

"Slušajući ove mlade snage dobio sam snažnu motivaciju da i sami uradimo nešto sveže". U najnovijem intervjuu, pevač je dodao da je inspiracija potekla i od činjenice da će za samo nekoliko dana ove britanske legende biti primljene u Rokenrol dvoranu slavnih!

Ovo priznanje stiže u monumentalnoj godini za karijeru poznatih rokera, koji uskoro kreću na turneju u okviru koje će proslaviti 40 godina postojanja, a sa novim izdanjem, preko 30 miliona prodatih albuma do sada, i sa hedlajnerskim nastupom na ovogodišnjem poznatom festivalu Glastonberi (Glastonbury), nije ni čudo što je grupa Kjur (The Cure) jedan od najpoželjnijih koncertnih i festivalskih izvođača u 2019. godini!

Aktuelna cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, sada iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT. Trenutna cena GOLD VIP ulaznica za prvu noć je 12.000 dinara. Sve brže nestaje serija EXIT ulaznica po ceni od 6.490 dinara, koja i dalje donosi visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip, u prodaji su i turistički paketi koji obuhvataju ulaznicu, smeštaj i prevoz.

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. jula pohodiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svetske scene, među kojima su rok titani The Cure, te Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u narednim nedeljama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.