Humanitarni vikend maraton pozorišta za decu 7. i 8. juna

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jun.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni vikend maraton pozorišta za decu 7. i 8. juna

Igralište prihvatilište, Gradski centar za programsku koordinaciju, organizuje Humanitari maraton pozorišta za decu koji podrazumeva učešće svih dečijih pozorišta, a ulaznica za predstave su sredstva za ličnu higijenu u subotu, a konzervirana hrana za kuce i mace u nedelju.

U predhodnom periodu koji je bio izuzetno težak za našu zemlju, a usled poplava, Malo pozorište „Duško Radović“ uzelo je aktivno učešće u pomoći ugroženima. Sve organizacione i umetničke >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kapacitete stavili su na raspolaganje Kriznom štabu Beograda, a planiraju da i u budućnosti nastave da pomažu kako samostalno, tako i kroz zajedničke akcije sa ostalim dečijim beogradskim pozorištima.

Tim povodom, u subotu 7. i nedelju 8. juna organizuje se Humanitarni vikend maraton pozorišta za decu koji podrazumeva učešće svih dečijih pozorišta – Pozorište Boško Buha, Pozorištance puž i Pozorište lutaka Pinokio. U svim pozorištima karte se ne kupuju, već se u subotu donosi hemija i sredstava za ličnu higijenu, a u nedelju, umesto kupovine karata, publika donosi konzerviranu hranu za pse i mačke.

Pozorište Boško Buha izvodiće u subotu u 12 časova predstavu „Kiša“, a u nedelju u 12 časova predstavu „Mačor u čizmama“. Malo pozorište Duško Radović izvodiće u subotu u 17 časova predstavu „Strašne priče braće Grim“, a u nedelju u 12 časova „Dečak koji kaže 'da', dečak koji kaže 'ne'“. U Pozorištancu Puž igra se u subotu u 17 časova „Sebični princ“, a u nedelju u 17 časova „Brankov urnebes“. U Pozorištu lutaka Pinokio u subotu u 11 časova na repertoaru je „Petar Pan“, u nedelju u 11 časova „Tri praseta“.

U četvrtak, 12. juna, u 19 časova na sceni Malog pozorišta Duško Radović, biće izveden humanitarni koncert Muzika Anđela, na kom nastupa preko stotinu najtalentovanije dece uzrasta od 7 do 18 godina iz skoro svih nizih i srednjih muzičkih škola Srbije.

Takođe, tokom poslednjeg vikenda sezone 2013/ 2014, završava se i prolećna akcija„ Proleće je na startu, kupite na vreme kartu“, te se karte za predstave „Skoro svako može da padne osim čaplje“ i „Ko je Loret“ mogu kupiti uz popust od 40%.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.