Francuski glumac Gaspar Ilijel (37) poginuo u nesreći na skijanju

Izvor: Beta, 19.Jan.2022, 17:31

Francuski glumac Gaspar Ilijel (37) poginuo u nesreći na skijanju

Francuski glumac Gaspar Ilijel (Gaspard Ulliel) poginuo je danas u nesreći na skijanju u Savoji, na istoku Fracuske, prenela je agencija Frans pres.Glumac od 37 godina imao je nesreću u utorak i hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu, preneli su francuski mediji navodeći da je do nesreće došlo u sudaru sa drugim skijašem.Francuski premijer Žan Kasteks (Jean Castex) odao je poštu Ilijelu navodeći da je preminuo glumac koji je rastao uz kinematografiju koja je i njega volela.ILijel će ostati upamćen po ulozi slavnog modnog kreatora Iva Sen-Lorana (Yves Saint-Laurent) u filmu Bertrana Bonela (Bertrand Bonello) snimljenog 2014. godine.Glumac je 2017. godine dobio nagradu francuske Akademije filmske umetnosti - Cezara za najbolju mušku ulogu u filmu "Juste la fin du monde" (Samo je kraj sveta) reditelja Gzavijea Dolana (Xavier).Bio je lice modne kuće Šanel za muški parfen "Bleu de Chanel". Glumio je sa poznatim glumcima Izabel Iper (Isabelle) i Žerarom Depardijeom (Gerard Depardieu).Ilijel je imao i medjunarodnu karijeru a uskoro će biti prikazana Marvelova serija "Moon Knight" (Mesečev vitez) na platformi Diznija (Disney) u kojoj on igra.U svetu će takodje ostati upamćen po ulozi mladog Hanibala Lektora (Hannibal Lecter) u filmu "Hannibal Rising" reditelja Pitera Vebera (Peter Webber).

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski glumac Gaspar Ilijel (37) poginuo u nesreći na skijanju

Izvor: Danas, 19.Jan.2022

Francuski glumac Gaspar Ilijel (Gaspard Ulliel) poginuo je danas u nesreći na skijanju u Savoji, na istoku Fracuske, prenela je agencija Frans pres.

Nastavak na Danas...

Preminuo jedan od najdarovitijih i najvoljenijih francuskih glumaca

Izvor: Luftika.rs, 19.Jan.2022

Stravična vest, preminuo je jedan od najdarovitijih mladih francuskih glumaca Gašpar Ulije. On je preminuo danas u 38. godini, nakon užasavajućeg pada na skijanju na Alpima.. Gašpar je imao 37 godina, a slavu je stekao glumeći mladog Hanibala Lektora.. Glumac je bio na skijanju kada se sudario...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.