Filmovi i serije na RTV-u: Prokletstvo Midine kutije, Hitler: Poslednji dani, Radimo non-stop...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 09:01

Filmovi i serije na RTV-u: Prokletstvo Midine kutije, Hitler: Poslednji dani, Radimo non-stop...

Avanturistički film Avanturista: Prokletstvo Midine kutije (The Adventurer: The Curse of the Midas Box) možete pogledati na RTV1 u subotu, 8. maja u 15.00 časova.

Sedamnaestogodišnji Maraja Mundi je u problemima kada njegovi roditelji bez traga nestanu, a njegov mlađi brat bude kidnapovan.

Prateći tragove do mračnog hotela, Maraja otkriva skrivene realnosti kradljivaca dece, smrtonosnih tajni i davno izgubljenog artefakta, koji osigurava beskrajno bogatstvo i poraznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << natprirodnu moć. Maraja će rizikovati sve da bi razotkrio Prokletstvo Midine kutije.

Režija: Jonathan Newman

Scenario: Christian Taylor, Matthew Huffman, G.P. Taylor

Glavne uloge: Aneurin Barnard,Michael Sheen,Lena Headey,Sam Neill,Ioan Gruffudd,Keeley Hawes,Xavier Atkins,Mella Carron,Vincenzo Pellegrino,Brian Nickels,Oliver Stark,Tristan Gemmill,Daniel Wilde,Rory Mullen,Sule Rimi,Richard Elfyn,Ross O'Hennessy,Arthur Byrne,Jim Conway,Michael Onslow,Jared Morgan,Cameron Robertson,Glyn Grimstead,Ian Reddington,G.P. Taylor

Godina proizvodnje: 2013.

Zemlja proizvodnje: Velika Britanija, Španija, Belgija

Vreme heroja (Age of Heroes)

Film prati delovanje elitne jedinice britanske vojske tokom Drugog svetskog rata u kojoj je važnu ulogu imao Ijan Fleming - budući autor knjiga o agentu Džejmsu Bondu.

Godina je 1940. Bob Rejns se priključuje upravo osnovanoj jedinici 30 AU, kojom zapoveda major Džons. Rejns i ostali pripadnici jedinice moraju da prođu žestoku obuku, a zatim kreću u svoju prvu akciju.

RTV1/ subota, 8. maj u 20.05

Žanr: akcija

Režija: Adrian Vitoria

Scenario: Ed Scates,Adrian Vitoria

Glavne uloge: Sean Bean,Danny Dyer,Aksel Hennie,Izabella Miko,James D'Arcy,William Houston,John Dagleish,Stephen Walters,Guy Burnet,Ewan Ross,Christian Rubeck,Erik Madsen,Lee Jerrum,Rosie Fellner,Tony Hood,Jay Simpson,Adam Gillen,Theo Barklem-Biggs,Timothy Watson,Lin Blakley,Georgina Sutcliffe,Christiaan Haig,Daniel Brocklebank,Sebastian Street,Vegar Hoel

Godina proizvodnje: 2011.

Zemlja proizvodnje: Velika Britanija

Hitler: Poslednji dani (Der Untergang)

Traudl Junge imala je samo 22 godine u jesen 1942. godine, kada je postala lična sekretarica Adolfa Hitlera. U aprilu 1945, rat se bliži kraju, a Hitler i njegova svita se povlače u tajni bunker u Berlinu. Tu provode, kako se ispostavilo, poslednjih deset dana svog života. Sa njima je i dalje mlada Traudl, koje je do kraja radila za Firera.

Dok je Hitlerova ljubavnica Eva Braun pokušavala da priredi rođendansku zabavu za njega, njegovi najbliži saradnici, uključujući i Hajnriha Himlera, Gebelsa i Alberta Spira, nagovaraju ga da pobegne iz grada, dok samo još Gebels živi u iluziji da će Treći rajh uspeti da opstane.

Hitler odbija da ode iz Berlina, pa svoje poslednje dane provodi iskaljujući svoj bes na svima i okivljujući sve oko sebe, dok pokušava da shvati gde je pogrešio.

U međuvremenu, odbrana Berlina slabi, a Gebels stiže u bunker sa svojom porodicom. On i njegova supruga su najvatrenije Hitlerove pristalice i odlučni su u nameri da oduzmu živote svojoj deci, a zatim sebi, radije nego da žive u svetu bez fašizma i bez Firera.

Ovaj film se oslanja na memoare prave Traudl Junge, koje je napisala u saradnji sa Melisom Miler.

RTV1/ nedelja, 9. maj u 20.05

Žanr: biografski, drama, istorijski, ratni

Scenario: Bernd Ajhinger (Bernd Eichinger); (autor priče) Joakim Fest (Joachim Fest); (zasnovano na memoarima autorki) Traudl Junge (Traudl Junge), Melisa Miler (Melissa Müller)

Režija: Oliver Hiršbigel (Oliver Hirschbiegel)

Glavne uloge: Bruno Ganc (Bruno Ganz), Aleksandra Marija Lara (Alexandra Maria Lara), Ulrih Mates (Ulrich Matthes), Korina Harfuh (Corinna Harfouch), Juliajne Keler (Juliane Köhler), Tomas Krečman (Thomas Kretschmann)

Godina proizvodnje: 2004.

Zemlja proizvodnje: Nemačka, Italija, Austrija

Radimo non-stop (Open All Hours)

Vlasnik prodavnice, sredovečni Albert Akrajt ima jednu stvar na umu: da zaradi što više novca može, ulažući najmanje moguće. On svoj mali dućan na uglu, koji je smešten u Balbiju, predgrađu Donkastera u Južnom Jorkširu, puni i puni raznoraznom robom, koliko god ima mesta u njemu.

Njegov nećak, Granvil, služi kao 'momak za sve', koji dolazi rano da otvori radnji i ostaje kasno da je zatvori, i to smatra najjčim razlogom za potpuno jadan društveni život. Granvila glumi Dejvid Džejson, našoj publici poznat kao Del Boj iz poznate i super-popularne serije „Mućke“.

Kada nije usmeren na pravljenje novca, Arkrajt zavodi medicinsku sestru od preko puta.

Ona se zove Gledis Emanuel i život joj se vrti oko posla i staranja o staroj majci. Akrajt bi želeo da se oženi njome, ali ona odoleva njegovom upornom udvaranju. Iako nema mnogo strpljenja za Arkrajta, Gledis se brine za njegovo i Granvilovo zdravlje.

Svaka epizoda se završava scenom kako Akrajt zatvara dućan i komentariše protekli dan.

RTV1/ od 11. maja, pon - pet u 20.05

Žanr: sitkom

Scenario: Roj Klark (Roy Clarke)

Režija: Sidni Loterbi (Sydney Lotterby)

Glavne uloge: Ronnie Barker (Roni Barker), Dejvid Džejson (David Jason), (Lynda Baron), Stefani Kol (Stephanie Cole), Barbara Flin (Barbara Flynn), Megi Olerenšo (Maggie Ollerenshaw), Keti Staf (Kathy Staff)

Godina proizvodnje: 1976-1985.

Zemlje proizvodnje: Velika Britanija

Broj epizoda: 25

Samuel, među oblacima (Samuel in the clouds)

Samuel, ostareli operater ski liftom, svakoga dana odlazi u najviše skijalište na svetu, blizu La Paza, u Boliviji. Svakoga dana, nada se da će padati sneg, ali glečeri se ubrzano tope.

Njegova porodica, generacijama je živela i radila na snežnim planinskim vrhovima, ali sada se sve promenilo. I dok naučnici raspravljaju o uzrocima i posledicama promene klime, Samuel se moli drevnim bogovima planine, da ponovo pošalju sneg.

RTV2/ utorak, 11. maj u 23.00

Žanr: dokumentarni

Režija: Piter Van Eke (Pieter Van Eecke)

Producent: Hane Flipo (Hanne Phlypo)

Godina proizvodnje: 2016.

Zemlja proizvodnje: Holandija, Belgija, Bolivija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.