Film o predstavi Drveće pleše u produkciji Dah tetra dobio nagradu u Meksiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 12:13

Film o predstavi "Drveće pleše" u produkciji Dah tetra dobio nagradu u Meksiku

Film o predstavi "Drveće pleše" u režiji Strahinje Savića, inspirisan samom predstavom i muzikom Ivane Stefanović, u produkciji DAH Teatra, dobio nagradu za najbolji muzički video na Internacionalnom filmskom festivalu "7 Colors Lagoon Bacalar" u Meksiku, saopštili su iz Dah Teatra.

Festival je osnovan zahvaljujući društvenoj potrebi za promovisanje dela i objavljivanja svesnih filmova koji promovišu i predstavljaju ljude u najboljem svetlu.

Prikazivanje filma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održaće se tokom februara u Meksiku.

"Drveće pleše" je plesno-pozorišna predstava na otvorenom koja se bavi važnošću očuvanja drveća.

Realizovana u saradnji sa Institutom za umetničku igru iz Beograda, uključuje sedam izvođača i komponovanu muziku Ivane Stefanović, koji ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.

Ovim projektom iz Dah tetra poručuju da žele "da utiču na promenu stavova i navika u odnosu na seču drveća kao i da inspirišemo na kreativne načine otpora ovoj situaciji; i motivišemo građane da se povezuju i aktiviraju u odbrani drveća i šuma"

Projekat se sastoji od predstave "Drveće pleše", razgovora sa publikom nakon predstave, okruglih stolova o klimatskim promenama i zaštiti drveća, na koje su pozvani stručnjaci, aktivisti i umetnici, kreiranja digitalne platforme koja ima za cilj spajanje umetnika, ekologa, aktivista i građana.

"Podsećamo da je projekat jedan od pet međunarodnih projekata nagrađenih od strane austrijskog javnog radija Oe1, koji je sastavni deo austrijskog javnog servisa ORF, u okviru inicijative Fixing the Future - Casting New Ideas. U konkurenciji od 43 projekata iz 20 zemalja DAH Teatar je jedan od dobitnika nagrade za najinovativniju ideju za promene i "popravljanje budućnosti sada", poručuju iz Dah tetra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.