Fajterka najbolji evropski film za mlade

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fajterka" najbolji evropski film za mlade

Ostvarenje "Fajterka" (Fight Girl) reditelja Johana Timersa sinoć je na svečanoj ceremoniji u Erfurtu, sedištu Evropske filmske akademije, glasovima mladog žirija iz cele Evrope proglašeno najboljim evropskim filmom za mlade, saopštila je Evropska filmska akademija.

Film u holandsko-belgijskoj koprodukciji priča je o dvanaestogodišnjoj devojčici Bo koja se, posle razvoda roditelja s majkom seli u predgrađe Amsterdama, gde upoznaje nove prijatelje i počinje da trenira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kik-boks za koji se ispostavlja da ima prirodni talenat, i počinje da se priprema za nacionalno takmičenje.

Celodnevni događaj upriličen povodom izbora Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) istovremeno je organizovan u 34 države Evrope, a predstavnici Srbije bili su tinejdžeri i tinedjžerke iz Gornjeg Milanovca.

Na naš nacionalni žiri film "Fajterka" takođe je ostavio najjači utisak, pa mu je dodelio 46 poena, dok su preostali nominovani filmovi, "Los Bando" i "Najbolji ortaci", osvojili 35, odnosno 19 poena.

U pauzama između filmskih projekcija, 70 članova žirija, koji su činili učenice i učenici iz OŠ "Desanka Maksimović", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Kralj Aleksandar I", kao i polaznici dečjih radionica Kulturnog centra Gornji Milanovac, aktivno su učestvovali u zanimljivim diskusijama koje je moderirao autorski tandem Dušan Čavić i Dušan Šaponja.

Vrhunac događaja bila je večernja ceremonija tokom koje su mlade prezenterke Ksenija Kozlina, Mia Jeremić i Isidora Lazić putem video poruke organizatorima u Nemačkoj saopštile rezultate glasanja iz Srbije.

Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije u Srbiji organizivana je u okviru programa Slobodna Zona Junior, uz podršku Filmskog centra Srbije, a u saradnji sa Kulturnim centrom Gornji Milanovac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Fajterka" najbolji evropski film za mlade

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2019

Ostvarenje "Fajterka" (Fight Girl) reditelja Johana Timersa sinoć je na svečanoj ceremoniji u Erfurtu, sjedištu Evropske filmske akademije, glasovima mladog žirija iz cijele Evrope proglašeno najboljim evropskim filmom za mlade, saopštila je Evropska filmska akademija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.