FRANC KVAKA - Pisac bez knjige: Napisala i ilustrovala Katerina Kris

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 11:28

FRANC KVAKA - Pisac bez knjige: Napisala i ilustrovala Katerina Kris

U ovoj briljantnoj knjizi čitaćete o životu slavnog (iako veoma mladog) mračnog pisca bez knjige – Franca Kvake. Saznaćete sve o velikim poteškoćama s kojima se suočio tokom pisanja i koje je snagom svoje volje uspeo da NE prevaziđe i NE savlada.

U ovoj briljantnoj knjizi možete da pročitate o životu slavnog (iako veoma mladog) mračnog pisca bez knjige – Franca Kvake. Saznaćete sve o velikim poteškoćama s kojima se suočio tokom pisanja i koje je snagom svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << volje uspeo da NE prevaziđe i NE savlada.

Da li ste vi jedna od onih osoba koje obožavaju da čitaju knjige i, uz to, možda sanjaju o tome da jednog dana nešto i same napišu? Nešto sasvim svoje, jedinstveno i neponovljivo? Nešto što će na svetsku književnu scenu doneti neviđeno zapetljan zaplet i spektakularno neočekivan rasplet, od kojeg će drhtati uzbuđeni čitaoci širom sveta?

Ako prepoznajete sebe makar u jednoj od navedenih stavki, pozivamo vas da se pridružite duhovitoj i zabavnoj spisateljskoj avanturi pod nazivom Franc Kvaka. Pisac bez knjige. Katerina Kris namenila ju je mlađim tinejdžerima i u njoj govori o bezuspešnim naporima mladog autora, imenjaka slavnog pisca, da (ne) napiše svoju prvu knjigu koja će mu doneti slavu. Pre nego što stignu željeni aplauzi, obožavanje čitalaca i pažnja javnosti, mladog i ambicioznog Franca Kvaku očekuje dug i trnovit put stvaranja. Na tom putu, sačinjenom od (ne)prospavanih noći i prstiju koji bride od kucanja na mašini, Kvakin najstrašniji neprijatelj zapravo je njegov sopstveni Blejač, koji uspeva da upropasti svaki njegov pokušaj da uloži kreativni napor i radi na ostvarenju svog sna.

Da u knjizi ne bi sve bilo mračno poput ovog mladog pisca, tu su i saradnici koji Kvaku podržavaju na putu do slave. Od agentkinje Dorine Peski, koja svojim rokovima neprekidno kida njegove istanjene živce, preko nezahvalnih školskih drugara koji ne razumeju veličinu njegovog genija, pa sve do štamparske radnice Marice, čija će težnja ka perfekcionizmu u velikoj meri zagorčati Kvakine dane provedene u iščekivanju da buduća, zapravo (ne)postojeća knjiga izađe iz štampe.

Autorka Katerina Kris je po profesionalnoj orijentaciji dizajnerka i ilustratorka, te je otuda svoju priču o teškim iskušenjima ovog mladog pisca u pokušaju oblikovala kao grafički roman. To joj je omogućilo da se u kombinaciji reči i slike na specifičan način poigra izazovima koje donosi sam čin pisanja i da se s neskrivenim simpatijama nasmeje mukama svog junaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Katerina Kris – Franc Kvaka. Pisac bez knjige

Izvor: DANuBeogradu.rs, 28.Apr.2021

U briljantnoj knjizi „Franc Kvaka. Pisac bez knjige“ (napisala i ilustrovala Katerina Kris) čitaćete o životu slavnog (iako veoma mladog) mračnog pisca bez knjige. Saznaćete sve o velikim poteškoćama s kojima se Franc Kvaka suočio tokom pisanja i koje je snagom svoje volje uspeo da NE prevaziđe...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.