Emi nagrade: Obrt koji (ni)smo očekivali

Izvor: B92, 18.Jul.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emi nagrade: Obrt koji (ni)smo očekivali

Najveći broj Emi nominacija za serije “Američka horor priča” i “Igra prestola” nije neočekivana vest, ali jeste to da je internet servis “Netflix” osvojio čak 14 nominacija, iako je reč o televizijskim nagradama.

Nakon saopštenja spiska nominovanih za ovogodišnje Emi nagrade, koje je upriličeno 18. jula, "Netflix" je ušao u istoriju kao prvi internet servis čiji nominovani program nije prevashodno namenjen televiziji.

"Netfliks" je "pokupio" 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nominacija za političku dramu "House of Cards", komediju "Arrested Development" i triler "Hemlock Grove", što je potvrda njegovog satatusa u odnosu na kablovske i druge televizije.

Ovo je prvi put da programi koji nisu pravljeni specijalno za televiziju dobiju nominacije za Emija i to u glavnim kategorijama, budući da se "House of Cards" takmiči za nagradu za najbolju dramu, a Kevin Spejsi i Robin Rajt za najboljeg glumca, odnosno glumicu.

"Svi podižu igru na viši nivo.To je prilika da se priče ispričaju na više platformi i sjajne vesti za našu industriju", rekao je Brus Rozenblum, izvršni direktor Američke akademije za televiziju.

"To nije toliko drugačije od situacije pre nekoliko decenija kada su HBO i 'Showtime' počeli da produciraju sopstvene sadržaje", dodao je on.

FOX-ova "Američka horor priča" dobila je 17 nominacija, uključujući i onu za najbolju mini seriju, dok je HBO-ova "Igra prestola" dobila 16, uključujući i nominaciju za najbolju dramu.

Prošlogodišnji pobednik "Domovina" nominovan je u 11 kategorija, uključujući najbolju dramu, piše Rojters.

Kada je reč o komediji, "30 Rock" vodi sa 13 nominacija, dok je prošlogodišnji pobednik "Moderna porodica" pokupila 12 nominacija.

Film HBO-a "Behind the Candelabra", zasnovan na životu pijaniste Liberačija, dobio je 15 nominacija, a Majkl Daglas koji igra Liberačija i Met Dejmon koji igra njegovog ljubavnika takmičiće se za nagradu za najboljeg glumca u miniseriji ili filmu.

Emiji su glavne televizijske nagrade u SAD i dodeljuje ih Akademija za televizijsku umetnost i nauku.

Ove godine dodela Emija biće organizovana 22. septembra.

Kada je reč o TV mrežama, kablovski HBO vodi sa 108 od 537 nominacija. CBS i NBC su dobili po 53, ABC 45 a Foks 19.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Emi nagrade: Obrt koji (ni)smo očekivali

Izvor: B92, 18.Jul.2013

Najveći broj Emi nominacija za serije “Američka horor priča” i “Igra prestola” nije neočekivana vest, ali jeste to da je internet servis “Netflix” osvojio čak 14 nominacija, iako je reč o televizijskim nagradama...Nakon saopštenja spiska nominovanih za ovogodišnje Emi nagrade, koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.