Egzit: O festivalu pisali brojni svetski mediji, istakli da je održavanje moguće tokom pandemije

Izvor: Beta, 23.Jul.2021, 13:35

Egzit: O festivalu pisali brojni svetski mediji, istakli da je održavanje moguće tokom pandemije

O novosadskom festivalu Egzit (EXIT), kao prvom festivalu koji se održao od početka pandemije, pisali su brojni mediji iz Evrope i sveta, a prema rečima organizatora, svi su istakli da održavanje festivala "nije dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije u Novom Sadu".Organizatori festivala naveli su u saopštenju da se priča o ovogodišnjem izdanju Egzita našla u britanskim medijima Bi-Bi-Si (BBC), Gardijan (Guardian) i Aj-Kju Mag (IQ Mag), zatim američkim Bilbord (Billboard), Verajeti (Veriety) i Polstar (Pollstar), u kineskim Vi-Čet (WeChat), Sina Veibo (Sina Weibo) i Guangmin Dejli (Guangmin Daily), kao i mnogi drugi."Ugledni svetski mediji preneli su i reči čelnika zdravstvenih institucija, koji su istakli da održavanje Egzita nije dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije u Novom Sadu, kao i rezultate naučnog istraživanja na festivalu, koje je pokazalo da je uz određena ograničenja moguće organizovati bezbedan masovni muzički dogadjaj tokom pandemije", navodi se u saopštenju.Proslava 20. godišnjice novosadskog festivala Egzit trajala je od 8. do 11. jula, a preko Petrovaradinske tvrdjave je prošlo više od 180.000 ljudi iz 70 zemalja sveta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vodeći svetski mediji: Istorijsko izdanje Exita, simbol pobede Srbije i njenog revolucionarnog duha!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021

Oči celog sveta bile su uperene u EXIT festival i Srbiju jula 2021. godine! Ovogodišnje izdanje privuklo je pažnju najvećih svetskih medija – od britanskih BBC-a, Guardiana i IQ Mag-a, preko američkih Billboarda, Veriety-ja i Pollstar-a, do poznatih kineskih platformi i medija WeChat, Sina Weibo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.