EXIT i dalje među najboljim festivalima u Evropi

Izvor: B92, 09.Dec.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EXIT i dalje među najboljim festivalima u Evropi

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima izglasani su među 10 najboljih, svaki u svojoj kategoriji.

EXIT je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za "Najbolji veliki festival" zajedno sa ostalim gigantima kao što su belgijski Tommorowland, holandski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lowlands, nemački Wacken Open Air ili susedni Sziget u Mađarskoj, saopštila je Pres služba EXIT festivala.

EXIT je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije, "Take a Stand!" nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope.

Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima - EXIT u Srbiji, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među 10 najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji.

Sa nominacijama za još dve specijalne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a listA svih finalista možete da se vidi na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada. Proglašenje će biti na ceremoniji dodele nagrada u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog "Oskara" dobio 2014. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.