Dunav u karikaturama: Putujuća izložba u Svilari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav u karikaturama: Putujuća izložba u Svilari

Dunav kao inspiracija i humor kao zajednički jezik – to je spojilo umetnike koji su zajedno radili na internacionalnoj putujućoj izložbi „Dunavske karikature“ koja će u Novom Sadu, biti otvorena 6. jula u 19 časova u kulturnoj stanici Svilara. Izložba će biti otvorena do 15. jula, a ulaz je slobodan.

Dunav je svojevrstan simbol povezivanja Evrope, s obzirom na to da prolazi kroz deset različitih država, što znači deset različitih kultura i naroda koji vekovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žive uz reku, koja je ogromno prirodno bogatstvo. S toga su i radovi inspirisani Dunavom iz različitih uglova - kulture, ekologije, pa i ekonomije.

Izložba obuhvata oko 20 radova, karikatura, a umetnici kažu da je humor univerzalni jezik, koji nas čini jačima, pomaže u teškim situacijama, olakšava da shvatimo neprijatne istine, menja našu perspektivu i čudesno povezuje ljude, a smeh je i zarazan.

Umetnici koji rade na toj internacionalnoj, putujućoj izložbi dolaze iz deset zemalja - Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.

Izložba je u Novi Sad stigla zahvaljujući saradnji "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Departmana za umetnost i kulturu Vlade Donje Austrije, koji je ustupio izložbu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.