Dubioza kolektiv snimila nezavršenu pesmu Dina Dvornika Treba mi zraka

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubioza kolektiv snimila nezavršenu pesmu Dina Dvornika "Treba mi zraka"

Numera “Treba mi zraka” iz 2003. godine u izvođenju Dubioza kolektiva aktuelnija je nego ikad.

Bosansko-hercegovački muzički fenomen Dubioza kolektiv objavili su pesmu i video spot za numeru “Treba mi zraka” koju su 2003. godine napisali Dino Dvornik i Haris Ćustović.

Porodica Dina Dvornika dala je saglasnost da momci iz Dubioze pesmu završe i snime u svom maniru, a objavljena je nedelju dana nakon devete godišnjice Dinove smrti.

- Pesmu smo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << producirali zajedno sa Harisom Ćustovićem. Zvuči dosta drugačije od naše produkcije, ali smo opet ostali u nekom Dubioza kolektiv stilu. Upravo to je i bio izazov ove saradnje: da pesma zadrži svoj duh u kojem je napisana još 2003. godine, a da zvuči kao nešto što bismo napisali danas. Najtužnije je što tematika pesme iz 2003. savršeno korenspondira sa aktuelnim događajima u našoj regiji - kaže Brano Jakubović, klavijaturista Dubioze.

Spot za pesmu “Treba mi zraka” režirala je splitska rediteljka i fotografkinja Marcella Zanki, a u glavnoj ulozi je zagrebački glumac Damir Klemenčić.

- Dino Dvornik obeležio je moje odrastanje u Splitu, bio je drukčiji, bio je buntovnik. Pokretao je i ohrabrivao ljude svojom muzikom i idejama, a bio je stalno “tu negde”, jedan od nas. Ovaj neočekivani duet vizualizovala sam u Splitu kao omaž Dinu Dvorniku na indirektan način. U našoj priči pratimo lika “izgubljene generacije” koji još živi s roditeljima, ima problematičnu vezu, ali većinu svog vremena gubi na druženjima i zabavama gdje je gomila sličnih ljudi koji nalaze spas jedan u drugome. Ovo je priča bilo kojeg grada na Balkanu posle rata, jedino što je čini drukčijom u Splitu je to šta je Split okružen predivnom osunčanom prirodom i bojama, šta čini totalni kontrast na sivu zapravo depresivnu priču - kaže mlada rediteljka.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dubioza kolektiv snimila nedovršenu pesmu Dina Dvornika "Treba mi zraka"

Izvor: Blic, 25.Sep.2017

Numera “Treba mi zraka” iz 2003. godine u izvođenju Dubioza kolektiva aktuelnija je nego ikad...Bosansko-hercegovački muzički fenomen Dubioza kolektiv objavili su pesmu i video spot za numeru “Treba mi zraka” koju su 2003. godine napisali Dino Dvornik i Haris Ćustović...Porodica Dina Dvornika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.