Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Svetski priznat ekspert za Aušvic dr Gideon Grajf predao je reditelju Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, izneti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac, piše današnja "Politika".

Povod za to je novi projekat Kusturice, koji bi režirao igrani film o Jasenovcu, logoru u kojem je život izgubilo oko 700.000 Srba, Jevreja, Roma i antifašista u NDH, navodi list.

Ovaj filmski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekat će, pored Grajfa, okupiti i eksperte za druga pitanja kakva su, na primer, vojne operacije ili doživljene i preživljene torture.

U timu stručnjaka, piše list, naći će se poznavaoci problema iz Portugala, Izraela i Kanade, verovatno i iz još nekih zemalja.

Dokumentacija koju je Grajf uručio Kusturici predstavlja neku vrstu elaborata na kome su radili eksperti za različita pitanja.

Grajf je nedavno objavio knjigu "Jasenovac - Aušvic Balkana - Ustaška imperija okrutnosti", koja je štampana na srpskom, hebrejskom i engleskom jeziku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018

Svetski priznat ekspert za Aušvic, dr Gideon Grajf, predao je reditelju Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, izneti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac, piše današnja "Politika"...Povod za to je novi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kusturici predata dokumentacija za film o Jasenovcu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2018

Svetski priznat ekspert za Aušvic, dr Gideon Grajf, predao je reditelju Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, izneti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac, piše današnja "Politika"...Povod za to je novi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.